SELECTEER UW AUTO, U KUNT DAN DIRECT DE PRIJS ZIEN VOOR HET VERVANGEN VAN UW KOPPELOMVORMER

Koppelomvormer vervangen

Koppelomvormer vervangen,

Transtune reviseert vele koppelomvormers wij maken gebruik van originele onderdelen en vervangen altijd alle onderdelen in de koppelomvormer, omdat deze van hoge kwaliteit zijn geven wij 2 jaar garantie op de koppelomvormer. herkenning's punten zijn dat u een schommelend toerental heeft of trillingen in de auto.

Wat is een koppelomvormer ?

Een koppelomvormer (in het Engels Torque Converter) is een koppeling die werkt op basis van vloeistof. Deze wordt vaak toegepast in plaats van een mechanische koppeling, Deze wordt toegepast bij auto’s met een automatische versnellingsbak.

Werking

Een koppelomvormer bestaat in basis uit drie delen. Eén schoepenrad zit vast aan de motor (pomp), één schoepenrad zit vast aan de versnellingsbak (rotor) en in het midden zit een speciaal schoepenrad (stator) om de vloeistof-stroom om te keren.

Bij toepassing in auto’s hebben koppelomvormers vaak ook een lockup om de pomp en rotor mechanisch te verbinden en zo verliezen in de vloeistof te voorkomen.

Extra functie

Naast de functie als normale koppeling, kan een koppelomvormer ook het koppelvergroten. Dit geeft hetzelfde effect als een mechanische versnellingsreductie.